Fysiotherapie

Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten, waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over ons dagelijks bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijks leven belemmerd worden in het bewegen. De fysiotherapeut behandelt individuele patiënten vaak na verwijzing door een arts. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden, spierkracht te vergroten, een betere houding aan te leren en soms om een betere ademhalingstechniek aan te leren. De fysiotherapeut werkt ook preventief door het geven van adviezen. en de juiste begeleiding.

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud naar de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten.

Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten of weer uw werk kunnen hervatten. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken. Afhankelijk van uw situatie gaat u naar de fysiotherapeut in een praktijk of komt de fysiotherapeut bij u thuis. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen.

Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een individueel behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Ook werkt de fysiotherapeut met richtlijnen voor bepaalde klachten, maar uiteindelijk is elk mens uniek. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur.

Heeft u een vraag of bent u gewoon nieuwsgierig, kijk dan op onze contact pagina.