Algemeen

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

Na verwijzing door uw huisarts of specialist kunt u zich bij ons aanmelden voor behandeling.

 

Sinds 1 januari 2006 kunt u ook op eigen initiatief, dus zonder verwijzing van een arts, een afspraak met ons maken. Wij kunnen dan beoordelen of behandeling door de fysiotherapeut zinvol is. Na de intake kan in overleg met de patiënt al dan niet besloten worden tot een behandeling. De fysiotherapeut bespreekt vooraf het plan van aanpak met de patiënt. Indien nodig vraagt de fysiotherapeut nadere informatie op bij de huisarts.

 

De huisarts en de fysiotherapeut wisselen regelmatig onderling patiënteninformatie uit en hebben indien nodig overleg over de aanpak en het verloop van de behandeling. Als de behandeling is afgerond, stuurt de fysiotherapeut, indien de patient hiermee akkoord gaat, een eindverslag over de behandeling aan de verwijzer.

Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten ontstaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ziekte of ongeval, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt, en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten.

Uw fysiotherapeut Specialist in beweging

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te verbeteren en/of de spierkracht te vergroten. Ook het aanleren van een goede houding, een beter evenwicht, een juiste ademhaling of goed leren ontspannen kunnen onderdeel van de behandelig zijn. U krijgt ook regelmatig oefeningen en adviezen mee voor thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden.

Fysiotherapie

Wie vergoedt de fysiotherapeut?

De behandeling wordt indien u een aanvullende ziektekosten verzekering heeft afgesloten bij uw ziektekostenverzekering, geheel of gedeeltelijk vergoed. U bent zelf verantwoordelijk om na te gaan of u voor fysiotherapie aanvullend bent verzekerd. Dit kunt u nagaan in uw verzekeringspolis, of u kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.fysiotherapie.nl om te zien wat de veranderingen in de verzekeringen per januari 2016 voor u betekenen. Hier kunt u zien hoe u ervoor kunt zorgen dat u goed verzekerd blijft van de beste behandeling!

Onze behandelvoorwaarden

Neemt u bij de eerste afspraak uw verzekeringsgegevens, verzekeringspas, identiteitspas en, indien van toepassing, de verwijzing mee.

Indien u een afspraak niet na kunt komen, dient u deze 24 uur van te voren af te zeggen. Deze behandeling kan anders in rekening gebracht worden.

Neemt u bij iedere behandeling uw afspraakkaartje en een grote handdoek mee.

Heeft u een vraag of bent u gewoon nieuwsgierig, kijk dan op onze contact pagina.